top of page
cv

Indiceren van zorg (Omaha)

Zorgcursus klassikaal | Locatie 'Ons huis' Hengelo Gld. 
 
Leer wat het Omaha systeem inhoud en hoe je ermee kunt werken als ZZP'er. In deze cursus zul je meegenomen worden aan de hand van individuele en groepsopdrachten om kennis op te doen van het Omaha systeem.  

€419,- BTW vrijgesteld

In je dagelijkse zorgpraktijk werken verpleegkundigen en verzorgenden steeds vaker met het Omaha systeem. Om de juiste zorg te kunnen verlenen is het noodzakelijk te kunnen werken met het Omaha systeem.  Ben jij diegene die vlot en kundig wil werken met behulp van het Omaha classificatiesysteem en de juiste zorg wil indiceren? Dan is deze cursus geschikt voor jou. Op basis van het klinisch redeneren word je in deze cursus meegenomen vanaf de basis (casuïstiek) tot aan het maken van een gedegen verpleegplan. 

Leerdoelen

 1. De cursist: is bekend met de uitgangspunten van het Omaha systeem

 2. De cursist:  kan gegevens classificeren volgens de vier domeinen van Omaha

 3. De cursist: kan de belangrijkste verpleegproblemen selecteren en prioriteren

 4. De cursist: kan adequate (verpleegkundige) interventies inzetten

 5. De cursist: kan doelen uit het verpleegplan evalueren en bijstellen

 6. De cursist: weet hoe technologische interventies ingezet kunnen worden


Niveau cursus
Deze cursus kan gevolgd worden vanaf verzorgende niveau 3 en hoger. De cursus sluit aan op alle zorgprofessionals: van onervaren tot ervaren. Voorkennis over het werken met zorg- c.q. verpleegplannen is niet verplicht, wel handig om te hebben.
De cursus is geschikt voor verpleegkundigen en verzorgenden die werken in de wijkzorg en/of intramurale zorg, omdat op deze plekken het meest gewerkt wordt met het Omaha systeem. 

Inhoud cursus

 • Het Omaha systeem: classificeren

 • Terug naar de basis - een casus en dan? (PESDIE / OMAHA)

 • Verpleegproblemen selecteren en prioriteren

 • Werken met verschillende disciplines

 • Het kiezen van Evidence Based Interventies

 • Zorgtechnologie

 • Oefening met behulp van het Omaha spel!


Studiebelasting
De cursus behelst een studiebelasting van 7 uur. Voor de cursus is geen specifieke voorbereiding nodig. De cursus zal op een interactieve wijze plaatsvinden, waardoor een beroep gedaan zal worden op de al aanwezige ervaring en praktijksituaties van de cursist.

Accreditatie en certificering
Deze cursus zal 7 accreditatiepunten opleveren voor het kwaliteitsregister V&VN. Wanneer de cursus gevolgd is, zal Nienke Zorgt nadien accreditatiepunten toekennen na aanmelding bij de V&VN.

Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist binnen 3 werkdagen een digitaal certificaat van bekwaamheid. Een certificaat wordt toegekend wanneer de cursist 100% aanwezig was. Het certificaat is 2 jaar geldig. Als niet wordt voldaan aan de voorwaarden, kan de cursist geen certificaat in ontvangst nemen.

bottom of page