top of page
0638778787

Klinisch Redeneren
Zorgcursus klassikaal
Locaties 'De Steck' te Doetinchem
Deze cursus kan ook online aangeboden worden.
Leer wat de 6 stappen zijn van klinisch redeneren en hoe je deze kennis toe kunt passen bij de zorgvrager. Theoretische kennis wordt opgefrist en je raakt bekend met het toepassen van de juiste verpleegkundige stappen waaronder het definiëren van verpleegproblemen en inzetten van (verpleegkundige) interventies.
€234,- btw vrijgesteld
(klassikale cursus)
Het opstellen van een verpleegplan is een systematisch proces. In je dagelijkse zorgpraktijk kom je steeds meer complexe casuïstiek tegen waarbij het van belang is dat de juiste zorg wordt ingezet. Het is belangrijk om kennis te hebben (en/of te herhalen) van de stappen van het verpleegproces, omdat elke patiënt of cliënt vraagt om een ander verpleegplan. De wijze waarop de 6 stappen van het verpleegproces worden uitgevoerd, heeft invloed op de kwaliteit van zorg.
Leerdoelen
-
De cursist: is bekend met de 6 stappen van het klinisch redeneren.
-
De cursist: is in staat de 6 stappen van het klinisch redeneren uit te voeren.
-
De cursist: is in staat vormen van zorgtechnologie toe te passen.
-
De cursist: is in staat rekening te houden met de wensen van de patiënt of cliënt en naasten in het netwerk.
Niveau cursus
De cursus betreft een basiscursus Klinisch Redeneren wat betekent dat basiskennis omtrent dit onderwerp opgedaan wordt. Cursisten met een opleidingsniveau helpende niveau 2 en hoger zijn allen geschikt voor het volgen van deze cursus. De cursus sluit aan op alle zorgprofessionals: van onervaren tot ervaren.
Inhoud cursus
-
Hoe komt het verpleegproces tot stand (verpleegkundig handelen)
-
Uitleg over de 6 stappen van het klinisch redeneren
-
Het verzamelen van gegevens
-
Het vaststellen van verpleegproblemen
-
Het vaststellen en formuleren van (verpleegkundige) interventies
-
Hoe pas je zorgtechnologie toe
-
Aandacht voor patiënt- en familieparticipatie
-
Evaluatie van het beleid
Studiebelasting
De cursus betreft een ochtend- of middagprogramma met een duur van 4 uur. De studiebelasting is daarmee 4 uur. Voor aanvang van de cursus wordt gevraagd om een casus uit de eigen praktijk te beschrijven en mee te nemen op de cursusdag. De cursus wordt aangeboden inclusief lesmateriaal wat beschikbaar wordt gesteld door de docent. De cursus zal op een interactieve wijze plaatsvinden, waardoor een beroep gedaan zal worden op de al aanwezige ervaring en praktijksituaties van de cursist.
Accreditatie en certificering
Deze cursus zal 4 ODA punten opleveren voor het kwaliteitsregister V&VN. Wanneer de cursus gevolgd is, kun je nadien accreditatiepunten toekennen in je portfolio van de V&VN.
Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist binnen 3 werkdagen een digitaal certificaat van deelname. Een certificaat wordt toegekend wanneer de cursist 100% aanwezig was. Het certificaat is 2 jaar geldig. Als niet wordt voldaan aan de voorwaarden, kan de cursist geen certificaat in ontvangst nemen.
bottom of page