top of page
Boodschappenbezorging ouderen

Humor in de Zorg

Deze cursus wordt online aangeboden.

Wist jij dat het gebruik van humor een Evidence Based interventie is? 
We zijn ons vaak niet bewust van het toepassen van humor in de communicatie met de cliënt/patiënt, maar het gebruik van humor werkt wel degelijk in ons voordeel.

Met deze quick fix cursus van Nienke Zorgt ben jij in korte tijd voorzien van de laatste kennis omtrent humor-communicatie-patiëntvoorkeuren. We gaan het hebben over welke vormen van humor en uitingen van emoties wel of niet werken en wanneer is er bijvoorbeeld sprake van grensoverschrijdende humor? 

€65,-  btw vrijgesteld
(Online cursus)

Op een snelle manier zorgen voor een goede vertrouwensrelatie met je cliënt/patiënt? Het is handig om kennis te hebben van humor in de zorg, omdat humor gepaard gaat met een tal aan (gezondheids)voordelen en het een praktische simpele interventie is om in te zetten.  

Leerdoelen

  1. De cursist: is bekend met de definitie van humor en de voorwaarden en gevolgen van humor in de zorg. 

  2. De cursist: heeft kennis van de relatie tussen humor en de zorgprofessional-patiënt. 

  3. De cursist: is in staat de juiste vormen van humor te selecteren en toe te passen binnen de mogelijkheden van zijn/haar praktijk. 

  4. De cursist:  is bekend met de benodigde (basis)vaardigheden en attitude en kan dit toepassen in zijn/haar praktijk. 


Niveau cursus
De cursus betreft een Quick fix cursus Humor in de Zorg wat betekent dat basiskennis omtrent dit onderwerp opgedaan wordt. Cursisten met een opleidingsniveau helpende niveau 2 en hoger zijn allen geschikt voor het volgen van deze cursus. De cursus sluit aan op alle zorgprofessionals: van onervaren tot ervaren.

Inhoud cursus

  • Wat is humor

  • Voorwaarden en gevolgen van humor

  • Humor in de zorgprofessional-patiënt relatie

  • Vormen van humor

  • Benodigde vaardigheden en attitude

  • Wanneer is humor grensoverschrijdend


Studiebelasting
De cursus betreft een ochtend- of avondprogramma met een duur van 1 uur. De studiebelasting is daarmee 1 uur. Voor aanvang van de cursus wordt gevraagd om een casus uit de eigen praktijk (gerelateerd aan eenzaamheid) te beschrijven en mee te nemen op de cursusdag. De cursus wordt aangeboden inclusief lesmateriaal wat beschikbaar wordt gesteld door de docent. De cursus zal op een interactieve wijze plaatsvinden, waardoor een beroep gedaan zal worden op de al aanwezige ervaring en praktijksituaties van de cursist.

Accreditatie en certificering
Deze cursus zal 1 accreditatiepunten opleveren voor het kwaliteitsregister V&VN. Wanneer de cursus gevolgd is, kun je nadien 1 ODA accreditatiepunt toekennen na aanmelding bij de V&VN.

Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist binnen 3 werkdagen een digitaal certificaat van deelname. Een certificaat wordt toegekend wanneer de cursist 100% aanwezig was. Het certificaat is 2 jaar geldig. Als niet wordt voldaan aan de voorwaarden, kan de cursist geen certificaat in ontvangst nemen.

IMG_20210726_145624_1.jpg
bottom of page